Mitt tennisliv


Jag går på Katrinelunds elitidrottgymnasium i centrala Göteborg med inriktning på tennis. Där tränar vi tre morgonar i veckan varav 90 minuter + 90 minuter vanlig idrott i veckan. Men jag får inte nog utav dessa tre pass utan tränar också tre eftermiddagar varav 90 minuter i Pixbo TK, vilket är min hemmaklubb. Jag tränar även ca. 2-3 timmar i veckan i Alingsås som är min hemstad. Utanför detta läggs även gym och fys på.

FRÅN STARTEN TILL NU
Jag har spelat tennis i ca. 9 år då jag startade i Alingsås TK. Min pappa lockade mig till tennisen därför att han spelar mycket själv på sin fritid. Nu är jag rankad som ungefär 7:a i Göteborg och runt 30 i Sverige, men jag är en av dom få som fortfarande klättrar uppåt hela tiden. I tennis har man ett rankingsystem där man får poäng genom att vinna tävlingar eller svåra matcher, t.e.x om du slår en spelare med bättre ranking får du en del av dens poäng. Detta system börjar vid 13 års ålder innan dess har man ingen ranking. Jag tycker att rankingen borde starta vid 15-16 års ålder, för att alla små klarar inte av detta system (man kan typ gå in och se hur duktig ens barn är på tennis, vilket kan vara jobbigt innan en match då du vet att motståndaren har en sämre ranking än en själv).

MIN KLUBB
Som jag skrev tidigare står jag för Pixbo TK där jag började spela hösten 2009. Pixbo ligger 9:a i rankingen på toppspelare i Sverige, det betyder att vi har en stor elitsatsning. Våran anläggning består av fyra innebanor (plexipave) och fyra utebanor (grus). Den ligger utanför Mölndal i Mölnlycke. Vi har ett damlag som består av ca. sju juniorer där vi spelar i nästhögsta serien i Sverige, alltså division 1 som vi kom tvåa i år 2009. Men man är tvungen att komma på första plats för att komma upp i elitserien.

TRÄNARE
Jag jobbar även som tränare för att det är roligt och få lite pengar till tennisen och vardagen. När jag hinner med jobbar jag ca. sju timmar i veckan (mest lördagar) då jag inte tävlar, vilket jag gör ungefär var tredje helg. Jag jobbar för Alingsås TK som både s.k chefstränare och hjälptränare. Jag har gått tre stycken tränar kurser för att utbilda mig ännu mer (som spelare har man redan mycket kunskap). Jag gillar att ha ett stort ansvar när jag är tränare, har gärna många elever att jobba med. Om jag fick välja skulle jag kunna tänka mig att arbeta som tennistränare i framtiden.

UTRUSTNING
Rack: Prince O3 Ozone 7
Väska: Prince Tour Team 12
Senor: Blackcode Tecnifibre & Pro line
Skor: Adidas W Barricade V OC & Nike Air dam
Kläder: Nike & Adidas


Följ min blogg med bloglovin!

Kommentarer
Anonym

Ja vad fin den är din bloggis nu, tennisblogg. Så söt du är min lilla tjej. KRAM mamma,

Datum: 2010-04-19 | Tid: 23:10:56
Sandra

fin blogg och bra skrivit!

Datum: 2010-04-21 | Tid: 18:15:36
Anonym

ligger inte du 42?

Datum: 2010-07-20 | Tid: 13:45:49

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail:

Bloggadress:


Skriv din kommentar: